downloads  |  faq
Contact

Wilt u sparren met Bol?
Bel dan  +31 24 366 69 50
of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Onze contactgegevens »

Juridische dienstverlening

In alle disciplines van een onderneming heeft u te maken met juridische zaken. Of het nu om de oprichting of overname van een bedrijf gaat, om uw diensten of producten, of om aanname en ontslag van het personeel. U doet er goed aan rekening te houden met de juridische gevolgen van uw handelen.

Wij kunnen voor u uw afspraken contractueel vastleggen en dekken uw risico’s proactief in. Vanuit onze internationale ervaring weten we wat belangrijk is. We hebben specialisten in huis voor de belangrijkste juridische disciplines. Zij zijn volledig op de hoogte van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de wetgeving en zorgen graag dat uw zaken juridisch optimaal zijn geregeld.

Bij ons kunt u terecht voor zaken op het gebied van:

  • Arbeidsrecht
  • Ondernemingsrecht
  • Huurrecht
  • Verbintenissenrecht en contracten/overeenkomsten

Onder arbeidsrecht vallen alle afspraken tussen werkgever en werknemer, zoals arbeidscontract, proeftijd, salariëring, verlof, ontslag. Zie de pagina ‘Nederlands arbeidsrecht’.

Ondernemingsrecht betreft zaken als een overname of oprichting van een bedrijf. Het is raadzaam om in Nederland ook Nederlandse juristen in te schakelen, die vrijwaringen en garanties kunnen opstellen. Zelf werken we daarnaast samen met onze andere interne specialisten, zoals fiscalisten en accountants. U maakt dan optimaal gebruik van de full service die Bol biedt.

Ook in het huren van een bedrijfspand kunnen we u adviseren en de huurcontracten opstellen of beoordelen. Nederland kent namelijk verschillende huurregimes.

En natuurlijk zult u als ondernemer verschillende voorwaarden en reglementen willen opstellen. Denk bijvoorbeeld aan koop-, lenings- of verpandingsovereenkomsten. Ook stellen wij uw algemene voorwaarden op.

Indien meerdere partijen gaan samenwerken, is het wenselijk de samen gemaakte afspraken contractueel vast te leggen. Onze dienstverlening behelst o.a. ook samenwerkingscontracten, aandeelhoudersovereenkomsten en preventieve geschillenregelingen.

Ook als uw juridische vraag buiten onze ervaring of expertise valt, zetten wij ons voor u in. We werken namelijk nauw samen met collega’s in het buitenland. Via verschillende internationale netwerken wisselen we actief kennis uit en door onze persoonlijke contacten over de hele wereld kunnen we u zo aan de juiste collega koppelen. Ook kunnen wij een notaris voor u inschakelen. Kortom, we zetten per definitie alles in het werk om uw juridische zaken optimaal te regelen.