downloads  |  faq
Contact

Wilt u sparren met Bol?
Bel dan  +31 24 366 69 50
of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Onze contactgegevens »

Corporate Finance

Hoe groter de (financiële) transactie, hoe meer risico u loopt. Wanneer u over de grens investeert zijn de risico’s nog groter. Daarom is het belangrijk om u bij internationale zaken lokaal te laten adviseren. U krijgt namelijk te maken met een andere wetgeving, maar vlak ook niet de cultuurverschillen uit. De lokale financieel adviseur kan u daarin wegwijs maken én behoeden voor misstappen. Bol International is zo’n lokale Nederlandse speler, die graag in deze rol stapt.

Onze internationale klanten willen graag strategisch groeien, zeker ook in Nederland. Corporate Finance is een relevant onderdeel van internationaal ondernemen. Op dit gebied heeft Bol International u veel te bieden. We hebben een brede en diepgaande kennis en ruime ervaring met het begeleiden van buitenlandse partijen.

O.a. bij zaken als:

  • de benadering van koop- of overname kandidaten
  • advies en begeleiding in de totstandkoming van de deal
  • advies en begeleiding in het financieringsvraagstuk van de targetcompany
  • het leveren van specifieke Nederlandse kennis op fiscaal en juridisch gebied

Het sparren over het profiel van de juiste kandidaten, het selecteren van de juiste bedrijven, het (financieel) onderzoeken van de geselecteerde koop- of overname kandidaat zijn dagelijkse activiteiten van Bol Corporate Finance. Nadat het financiële vooronderzoek is afgerond, begeleiden wij u met de deal en zetten met u de benodigde stappen om tot een succesvolle afronding te komen.

We werken met een intern team van specialisten, waarbij de projectleider uw contactpersoon is.  Een korte en directe lijn, die maakt dat we snel kunnen schakelen. Optimale communicatie voorkomt immers ruis.

Om uw dromen te realiseren, denken we mee vanuit uw bedrijfssituatie. Tevens verdiepen we ons in uw sector. Hierbij doen we een beroep op actuele branche-informatie en maken we gebruik van de al aanwezige kennis die we bezitten vanuit andere referentieprojecten.

Veelgestelde vragen

Voert Bol International ook een due diligence-onderzoek uit?

Natuurlijk krijgt u inzage in de jaarcijfers van het bedrijf dat u wilt overnemen of waar u mee wilt gaan samenwerken. Maar dat die cijfers kloppen betekent nog niet dat ze overeenkomen met de realiteit.

In een due diligence onderzoek toetsen wij deze cijfers aan de processen en gaan dieper op de bedrijfszaken in. We onderzoeken vragen als bijvoorbeeld: is de loonbelasting wel goed toegepast? Niet dat u naderhand nog onverwachte belastingaanslagen of claims krijgt. Een Due diligence is een goede methode om de “verborgen gebreken” aan het licht te brengen.

Worden overnamecontracten opgesteld volgens Nederlands recht?

U kunt inderdaad overnamecontracten laten opstellen, want wij hebben eigen juristen in huis, met een up-to-date kennis van het Nederlands arbeids- en ondernemersrecht. Zij doen dit snel en grondig. En aangezien we dit intern communiceren, scheelt het u een overdrachtsmoment  tussen verschillende dienstverleners.

Is afstemming op afstand een probleem?

Voor Bol International is dit geen enkel probleem. We werken met de nieuwste communicatietechnologie, waardoor we bijvoorbeeld regelmatig aan conference calling doen via de chat en een webcam.

Verder zitten bijna alle internationale specialisten in hetzelfde gebouw waardoor de projectleider snel een online meeting kan beleggen.