downloads  |  faq
Contact

Wilt u sparren met Bol?
Bel dan  +31 24 366 69 50
of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Onze contactgegevens »

Accountancy

Als u in Nederland zaken doet, bent u verplicht een administratie te voeren en een jaarrekening op te stellen. Ongeacht of u hier geografisch gevestigd bent of niet. Aan de hand van deze administratie doet u aangifte bij de Belastingdienst en controleert de fiscus of uw bedrijfsvoering klopt. Aangezien Nederlandse accountants op de hoogte zijn van alle regel- en wetgeving, raden wij u aan hier gebruik van te maken.

Uitbesteden van uw administratie aan Bol

Bij ons kunt u niet alleen informatie en advies halen, maar ook de hele administratie uitbesteden, tot aan het voorbereiden van de betalingen toe.

Om uw bedrijfsgegevens continue up-to-date te houden, vragen we tijdige aanlevering van gegevens van uw kant. Tegelijkertijd kunt u directe verwerking van de gegevens door ons verwachten. Wij volgen hiervoor een vast stramien dat succesvol is gebleken. Uiteraard werken we geautomatiseerd. Zo lezen we onder andere uw facturen en bankmutaties rechtstreeks in. Dit alles gaat via ons online administratiepakket B-Online.

Online tools voor uw administratie
Voor het voeren van uw administratie maken we gebruik van B-OnLine. Dit is een pakket van online tools die u 24/7 inzicht geven in uw actuele bedrijfsgegevens. Het grote voordeel daarvan is dat u, ingelogd vanachter uw computer of smartphone, waar ook ter wereld realtime kunt meekijken in de bedrijfsadministratie. Zo kunt u à la minute zien hoe u er zakelijk voorstaat.  Ook als u zelf niet in Nederland, maar aan de andere kant van de wereld bent.

Proactief meedenken
Als u uw lokale financiële administratie uitbesteed aan Bol, profiteeert u van het voordeel dat onze professionals proactief meedenken met internationale ondernemers. Onze specialisten volgen uw bedrijfsactiviteiten met een deskundige, lokale (Nederlandse) blik. Wij kunnen u zodoende tijdig op risico’s wijzen en mogelijke alternatieven of maatregelen aanreiken.  

Door uitbesteding van uw administratie aan Bol International, kunt u zelf de verwerking van uw bedrijfsvoering loslaten, zonder de controle erop te verliezen.

Veelgestelde vragen

Met welke administratieve verplichtingen moet men rekening houden?

In Nederland moet u verplicht een administratie voeren voor:

  1. Jaarlijks een ‘gewone’ jaarrekening opmaken.
  2. In geval van een vennootschap een jaarrekening die gedeponeerd moet worden bij de Kamer van Koophandel.
  3. Om te kunnen voldoen aan de plicht tot het indienen van aangiften omzetbelasting, vennootschapsbelasting en loonheffing.

Waaraan moet een administratie in Nederland voldoen?

Elk land kent zijn eigen richtlijnen voor jaarverslaglegging. Zo ook Nederland. Als u uw administratie door ons laat doen, weet u zeker dat het voldoet aan alle eisen en regels van de Nederlandse overheid.

Voor consolidatiedoeleinden kunnen we de vertaalslag maken van de Nederlandse grondslagen naar de gehanteerde consolidatiegrondslagen.

Vestigingen in verschillende landen?

Wij werken van ‘local to global’. Dat betekent dat we in Nederland uw administratie volgens de Nederlandse wetgeving verzorgen, maar dat we daarnaast voor consolidatiedoeleinden de vertaalslag kunnen maken van de Nederlandse grondslagen naar de gehanteerde consolidatiegrondslagen.