downloads  |  faq
Contact

Wilt u sparren met Bol?
Bel dan  +31 24 366 69 50
of laat ons u terugbellen:

Bel me terug

Onze contactgegevens »

Transfer pricing

Werkt u binnen uw onderneming met groepsonderdelen in verschillende landen? En wilt u uitvoerige discussies met de diverse belastingautoriteiten over de verdeling van de winst voorkomen? Dan is het belang van transfer pricing groot. Want een goed transfer pricing systeem kan u veel geld opleveren, en een slecht transfer pricing systeem kan u veel geld kosten. Bol International helpt u graag met het realiseren van het meest gunstige transfer pricing systeem.

Wat is transfer pricing precies?

De bewijslast ligt bij u

De adviseurs van Bol International helpen u graag bij het opstellen van een transfer pricing beleid en bij het succesvol implementeren hiervan. Dankzij de nauwe samenwerking met buitenlandse collega-kantoren kunnen wij hierbij gebruik maken van lokale transfer pricing expertise. Met als resultaat dat u zo min mogelijk belasting betaalt en de belastingautoriteiten tevreden zijn.

Veelgestelde vragen

Moet in elk land tranfer pricing worden doorlopen?

Bol International bekijkt uw situatie voor alle landen, en zoekt naar de gemeenschappelijke aanpak, gebaseerd op de zogenaamde OESO transfer pricing guidelines. Samen met buitenlandse collega’s heeft Bol reeds veel goede resultaten geboekt.

Speelt transfer pricing alleen een rol in internationale verhoudingen?

Ook bij binnenlandse verhoudingen is het belangrijk om de onderlinge activiteiten en prijzen goed in kaart te brengen. De transfer pricing wetgeving is niet alleen van toepassing op transacties over de grenzen heen.

Is het noodzakelijk om een benchmark onderzoek te laten verrichten?

Niet in alle gevallen. Afhankelijk van de aard en activiteiten van uw onderneming kunt u ook op andere manieren de zakelijkheid van de transacties en van de prijs aantonen. Het aantonen van de zakelijkheid is tevens afhankelijk van de gebruikte verrekenprijsmethode.